Gömd bakom tält

Gömd bakom tält

Alla har vi väl någon gång gått förbi någon med plagg som är flera storlekar för stora – tälten. Eller så har vi kanske själva varit där, eller är där.

En del tycker såklart att stora kläder är snyggt och kanske lite ”coolt”, men i många fall så beror det på något helt annat, att man inte trivs med sin kropp eller har gått igenom en viktnedgång men inte insett att man är flera storlekar mindre nu. Alla anledningar har en gemensam nämnare och de är att man döljer sin kropp i tält.

Huruvida det är rätt eller inte är upp till var och en, man ska såklart klä sig i det man känner sig mest bekväm i, men man ska inte heller känna att man behöver dölja den kropp man har. Det känns sorgligt om vi ska gå och gömma oss i stora tält hela livet för att vi inte känner oss bekväma med att visa våra vackra kroppar. Ska det vara så?

De med några extra kilon gentemot samhällets ideal syns ofta bära större kläder än vad de behöver eller löst sittande plagg. En populär färg blir ofta svart då man inte sticker ut från mängden och svart döljer kroppens konturer mer än andra. Man väljer vanligtvis i alla fall inte åtsittande färgsprakande plagg.

Det många inte tänker på då man är så fokuserad på att använda stora täckande plagg som döljer det man vill dölja, är att man ofta ser större ut än man faktiskt är när man går upp några storlekar. Du döljer din verkliga figur och låter de stora plaggen skapa en ny ovanpå.

Ibland får det även motsatt effekt när man vill dölja kroppen eller delar av den och inte sticka ut från mängden – vara ”osynlig”. Den perfekta årstiden för detta är vintern, men har du tänkt på sommaren? Nu pratar vi inte om stranden utan när man går en promenad, åker till mataffären och uträttar andra vardagssysslor. De flesta går i shorts och linne för att det är så varmt men de som vill gömma kroppen går i långbyxor, tröjor, kanske till och med en jacka mitt i sommaren. Blir man osynlig då? Nja, snarare sticker man nog ut.

Vi borde från och med nu tänka över om detta stämmer in på oss och fråga oss själva om gömma våra vackra kroppar faktiskt är det vi vill göra resten av livet – vill vi inte älska våra kroppar och framhäva våra fina figurerer:https://www.mabra.com/test-hitta-ratt-klader-for-din-kroppstyp/ och kurvor med vackra plagg och färger precis som alla andra?

Ska vi vara lite modiga ihop och gå in och shoppa hem lite rättvisare vårkläder till oss och våra kroppar? Ropa på döttrarna och gör det tillsammans med ett vackert budskap.

Sluta dölj kroppen, magen, armarna, låren, rumpan eller vad det nu må vara, du kanske inte behöver gå på det stramaste du hittar på en gång. Ta en storlek mindre i taget eller en grå tunika istället för svart, trekvartsärmar eller byxor istället för långbyxor m.m. Ska vi gemensamt börja med en grå/blå topp med trekvartsärmar i en mindre storlek, vad sägs?