Piffa upp de svarta kläderna

Piffa upp de svarta kläderna

Svart är den färg som är mest populär hos många människor. Kanske inte för att färgen i sig är speciellt spännande, men kanske mer för att svart passar till allt, döljer detaljer man inte vill framhäva, och smuts syns mindre på svart. Kan man göra den svarta klädseln lite roligare?

Bland det bästa verktyget vi har för att göra våra svarta kläder lite mer spännande och händelserika är smycken. Även det mest tråkiga plagget kan lyftas och bli roligare med lite smycken. Och det som är så bra med smycken är att de finns i oändligt många varianter. Stora, minimala, utstickande, diskreta, och en massa olika roliga färger.

  • Långt halsband som hänger en bit ner
  • En fin kedja runt midjan
  • Ett par örhängen i en härlig färg som drar ögonen till sig
  • Smycken med stenar i färg

Att vi gillar svart så mycket som vi gör är inte konstigt med alla fördelar som färgen har. Men ibland kan det vara roligt att göra outfiten lite extra fin, vare sig det gäller den ”lilla svarta” eller ett par jeans och en topp. Att då endast lägga till ett hängande halsband från Efva Attling med stenar i färg som exempelvis blått gör att det genast lyfter upp kläderna. Men även enkla smycken i guld eller silver gör att något händer.

Vilken färg passar dig bäst – guld eller silver?

När det gäller guld och silver har du har säkert en favorit som du föredrar före den andra färgen, eller hur? Det är nämligen så att det finns en orsak till det. En del människor kompletterar färgen guld bättre än andra och andra passar bättre i silver. Hur kommer det sig egentligen?

Det sägs att folk med kalla undertoner i huden, trivs bäst att bära silver. Och folk med varma undertoner trivs bäst i guld.

Hur man kommer fram till vilken underton man har kan man göra genom att stå i bra ljus och titta på sina vener på handlederna. Är venerna blåaktiga så har du en kall underton. Ser venerna ut att vara mer åt det gröna håller så har du en varm underton. Sedan behöver man inte följa dessa riktlinjer, trivs man i både silver och guld så ska man självklart bära båda.

Andra accessoarer

Men det är inte bara smycken som kan rädda det kanske lite tråkiga svarta plagget.

Ett midjebälte med fina detaljer till klänningen kan göra stor skillnad. En snygg bolero i en trevlig färg kan man kombinera med den svarta klänningen inför fest. Både för att få in lite färg men också för att få lite värmande när kylan kommer på kvällen. Och glöm inte vilka storartade saker ett par snygga skor kan göra. Våga experimentera.