Sex and the City

Sex and the City

Serien Sex & the city visar oss vad mode är och att det mestadels handlar om klass. Vem man är styrs och bestäms av det man har på sig.

Sex and the City har alltid varit en serie som många kvinnor runtom i världen tittar på. Anledningen är för att det visar en bild av hur kvinnor vill leva sina liv men som inte har den möjligheten. Därför väljer man att drömma sig bort tillsammans med Carrie, hennes bästa vänner, skor och kläder. Hon handlar ju så att det bara ryker om det men hon festar också på ett sätt som var ovant på den tiden. Det visade att kvinnor kan klä sig, festa och njuta av livet precis som män.

Hon klär sig exakt som hon vill och även om det inte alltid är fint för oss så är huvudsaken att hon klär sig som hon själv vill och följer sin egen stil. Alla de fyra vännerna har ju en egen stil och många tycker det är så bra eftersom det visar att man kan vara olika och använda sig av olika stilar för att framställa det. Den ena är väldigt pryd och då har hon pryda kläder som stängda långa klänningar, den andra är en advokat och klär sig oftast i kostymer medan Samantha, den kända, är en kvinna som njuter av livet och av sin kropp och har då oftast kläder som visar hennes kvinnliga figurer medan Carrie har den lite mer galna och annorlunda stilen då hon framställs som den som vågar sticka ut och vara lite annorlunda. De klär sig alltså efter sina personligheter i serien.kale