Mode för resan

Mode för resan

När vi har bokat en biljett och ser resan framför oss, så är det alltid soligt, vi ser snygga ut och kläderna passar perfekt! Vi tänker också att vi ska använda den där snygga klänningen som vi aldrig använder hemma, och så slänger vi ner den i resväskan som redan är ganska full. Nu ska du få lite tips och råd om hur du kan tänka kring skönhet och mode när du reser.

Vad kommer du att använda?

Det finns ett talesätt att ”man ska ta med hälften av kläderna och dubbelt så mycket av pengarna” och de flesta som har rest kan nog skriva under på det. Det är enkelt att packa resväskan som om man skulle byta kläder flera gånger om dagen på resan – vilket man inte kommer att göra. Många som reser upptäcker också, ibland till deras förtret, att de verkar använda samma kläder hela tiden. Om den snygga bomullsklänningen sitter snyggt och bekvämt – varför sätta på sig något annat?

Om du inte brukar använda ett plagg hemma då kommer du troligtvis inte heller göra det när du kommer utomlands. Ibland tror vi att vi ska bli en annan person, vårt riktiga fria jag, bara för att vi kommer till Paris. Väl där upptäcker vi att vi fortfarande är densamme och det gäller också klädsmak. Testa dina kläder, se vilka som matchar och glöm inte att du kan handla i det landet som du ska besöka.

Skönhetsprodukter

Smink och hårprodukter tar en viss plats, men inte lika mycket som kläder. Om du har stora schampoo- och balsamflaskor kan du köpa reseförpackningar och hälla över lite. Tänk på att lägga hårvårdsförpackningarna i en plastpåse i väskan – ifall de skulle läcka. Om du har en favoritparfym, som Versace parfym, så ta med den! Det är underbart att lukta gott, men vänta tills du kommer fram, ifall någon är allergisk på planet.

En modepryl som kanske rent av kommer från backpackare, är den stora, tunna sjalen, eller sarongen. Om du tar med en stor sjal då kan du använda den som filt på flyg och buss, kring halsen om det är blåsigt eller kring axlarna som en kofta! Den är oerhört användbar. Försök hitta en sjal som är enfärgad och som går i en färg och ton som fungerar med de flesta av din kläder.

Även om det är roligt att se snygg ut när vi reser, är det bättre att resa bekvämt. Sätt på dig ett par sköna byxor, särskilt om du ska resa långt. Då kan du lättare sova på planet. Sedan kan du byta om till andra kläder så fort du kommer till flygplatsen som du ska till.

Det bästa skönhetsvård som du kan ge dig själv under flygresan – och även innan – är vatten. Huden blir lite uttorkad när vi flyger och genom att använda en bra ansiktskräm, så lite smink som möjligt, och dricka mycket vatten, kommer du se fräsch ut när du kommer fram.kale