Mode som talar

Mode som talar

ELLE-galan var det många som höjde ögonbrynet när Alice Bah Kuhnke kom med sin klänning och undrade vad hon höll på med. Det var inte många som förstod vad hon ville förmedla med sina kläder men senare fick man veta det; hon ville framföra sin åsikt om hållbarheten och vår planet. Hon lyckades, genom sina kläder, få en reaktion och på så sätt nå fram till fler människor för att prata och uppmärksamma den globala uppvärmningen som pågår och vad den gör mot vår omvärld.

Du kan säga tusen ord med kläder och du kan dömas utifrån vad du har på dig. Men du kan påverka. Starkt och mycket. Modet säger en hel del och Alice Bah Kuhnke kom långt med det och blev även nominerad som bäst klädd av ELLE-tidningen just för att hennes plagg hade ett syfte förutom att se snygg och trevlig ut. Det fanns ett motiv bakom som dessutom handlade om något som påverkar oss alla människor. Det är svårt att ta in att ett plagg som bärs av en känd människa, kan påverka men hade hon inte haft den hade det inte tagits upp i rutan. Hon var tvungen att visa utåt vad hon ville säga, hon var tvungen att gå till det extrema så att folk höjde på ögonbrynet och började undra. Först då kunde man använda sig av nyfikenheten och uppmärksamma sitt riktiga budskap.

Man kan säga mycket genom mode och genom att klä sig på ett visst sätt. Det är fantastiskt att många människor använder mode just för att framföra en åsikt som är av viktigt och tungt värde för andra människor i världen.kale