Skoluniform – ja eller nej?

Skoluniform – ja eller nej?

Så många diskussioner och så många tankar om skoluniform och det är många åsikter om man ska ha det eller inte.

De som är emot talar om att det kränker en person och att man inte får vara den man är. Men är någon den man är när det finns sådana påfrestande åsikter om vad man ska ha på sig? Det finns ju trender som går runt, och följer man inte dem så är man konstig. Är det då inte lika bra att man bara har skoluniformer så att alla kan vara lika?

I skolans värld ska lärare se till att det är fokus på skolarbetet och den personliga utvecklingen. Många anser att det är viktigt att få bort allt som distraherar barnen och med tanke på Ipads och mobiler så måste vi se till att få bort så mycket som möjligt, åtminstone under klasstid. Då är det viktigt att uniformer finns och det skapar mer disciplin.

Ett stort antal tycker och tror att om eleverna får kostymer så blir det en annan atmosfär i klassrummet och kanske många av barnen kommer ta skolan på mer allvar. Just nu känns det som att många har tappat respekten för skolan, pedagogerna och även ledningen. Det är inte samma struktur och pluggvilja som det var förut. Nu verkar eleverna styra skolan och inte tvärtom. En del tror att det är viktigt att försöka få tillbaka respekten som skolan och pedagogerna hade och kanske är det via uniformer.

Sedan tror många också att mobbning i sig försvinner med tanke på att alla barn kommer ha på sig exakt samma kläder. Det kommer inte finnas ett krav att se ut på ett visst sätt eller krav på sig att köpa märkeskläder. Alla har exakt likadana kläder och ingen kan bli utstött.kale