Handla moderiktigt i second hand

Handla moderiktigt i second hand

Att trender kommer och går är vi troligen alla överens om, dock behöver det inte betyda att moderiktiga och trendiga kläder måste införskaffas i de dyraste affärerna. I själva verket behöver kläderna eller accessoarerna inte ens vara nya, då mycket av modet faktiskt är återkommande i samma skepnad eller med mindre förändringar. Det kan även gå att göra sina gamla kläder mer passande för det nuvarande modet, och på så sätt leva ett mer hållbart liv som konsument. Det är roligt, billigare och miljövänligare att handla i second hand-butiker, och om du är en riktig modefantast kan du även glädja dig åt att du dessutom efterlever trenden av att vara miljövänligare. Därför ska vi nedan gå igenom några ständigt återkommande plagg som du dessutom kan vara moderiktig i även år 2020.

Trenchcoaten

Trenchcoaten är ett givet exempel på återkommande trender som inte behöver innebära några större förändringar från föregående modeller. Förra året kunde den ses på cat walks och många verkar överens om att den kommer stå sig även under 2020. En beige trenchcoat verkar nästan ständigt vara på tapeten, och den borde därför utgöra ett ganska givet och säkert val även för den modemedvetna. Den kan till och med passa som en del av inspector gadget-kostymen inför maskeraden. Om man verkligen vill kunna välja och vraka bland utklädnader eller andra festartiklar är det dock smartare att kolla på partykungen.se för att med säkerhet hitta rätt.

Denim

Jeans och annat i denim är också något som återkommer hela tiden. Jeansbyxor går alltid hem, även om denim-modet på senare tid har varit något mer extremt på så vis att hela outfits i denim känts helrätt. Att bära denim från topp till tå har plötsligt blivit eftertraktat, och trots att det kan kännas ovant med både jeanskjol och jeansskjorta på samma gång, så kan det vara värt att prova då trenden från 2019 ser ut att hålla i sig även i år. Även om trenden med hela outfits i denim inte är särskilt vanlig, kommer det troligen alltid finnas plats för jeansplagg i garderoben som säkerligen kan komma till användning även andra år.

Västen

Västar i olika slag återkommer också ständigt i olika trender, så pass mycket att de flesta hinner tröttna och gärna slänger ut västen när en trendvåg väl passerat. Men sen återuppstår den på cat walks, och vips så gillar vi den igen. Även om västen ofta är en återkommande trend, så tenderar den dock att förändras mer än de två ovan nämnda trenderna. Under perioder har man kunnat se kvinnligt mode med västar i mer eller mindre herrmodell, västar som verkligen framhäver de kvinnliga formerna, och kontrasten av neutrala färger och mönster till neonfärger och vågade mönster. I år verkar västen dock komma tillbaka i många olika former, så kanske hänger den redan redo i garderoben.

Det finns massor av plagg och material som återkommer i modet relativt ofta och det kan därför vara en bra idé att spara några sådana som om det vore basplagg för kommande trender.kale