Guide till den kompletta basgarderoben

Guide till den kompletta basgarderoben

Ny säsong, ny garderob – eller? Med en bra grund behöver du inte köpa nytt inför varje årstid. Med en komplett basgarderob kan du istället känna dig trygg och säker i dina kläder varje dag. Satsar du dessutom på bra kvalitet håller garderoben för användning under flera år.

Kläder för alla tillfällen

Oavsett om du ska packa för en resa, hålla i en viktig presentation på jobbet eller spendera en dag på ett lekland hittar du snabbt en fungerande outfit med en välgenomtänkt basgarderob. Med en tydlig vardags- och jobbuniform kan du också ha kul med extrainköp inför resor, lite roligare trendköp och det där lilla extra som tar stilen till nästa nivå.

Vilka plagg optimerar basgarderoben?

Den optimala basgarderoben bygger upp en grundläggande trygghet i din personliga stil, men lämnar samtidigt utrymme för trendiga tillskott och uppgraderingar. Vilka plagg som platsar i basgarderoben beror förstås på din personliga stil i första hand, men det finns några klassiker som kommer till sin rätt i de allra flesta stilar.

  • T-shirts i basfärger
  • Vit skjorta
  • Stickad tröja
  • Svarta och blåa jeans
  • Kappa
  • Den lilla svarta
  • Mörka boots och vita sneakers

Se till att investera i plagg av hög kvalitet, gärna från väletablerade varumärken likt de som säljs hos https://www.johnells.se/, för att göra din basgarderob mer hållbar. Ofta har kvalitetsmärken dessutom bättre villkor vid produktionen, vilket är ytterligare en anledning att lägga några extra slantar på kläderna. De här nyckelplaggen kan varieras i det oändliga, men känns alltid lika rätt att bära. Vad som ser bra ut på modellen i modemagasinet behöver dock inte se lika bra ut på dig. Det innebär att du inte kan köpa vilka varianter av nyckelplaggen som helst när du bygger upp din basgarderob. Det gäller att hitta rätt passform för just din kropp. Lägg lite extra tid på att hitta märken och plagg som kommer till sin rätt på dig.kale